KNSB Baanselectie Twente

Om de toekomst van de schaatssport in Twente veilig te stellen, richten we ons op de jeugd. Zij hebben immers de toekomst.

Via de schaatsverenigingen in Twente kunnen kinderen kennis maken met schaatsen en eventueel wedstrijden gaan rijden. Kinderen kijken naar de toppers, maar om die top te bereiken is een lange weg te gaan. Een eerste stap is de KNSB Baanselectie Twente.

Om de schaatstalenten een perspectief te geven voor de toekomst ondersteunen we samen met de verenigingen de KNSB Baanselectie Twente. De samenwerkende verenigingen op IJsbaan Twente beschikken voor het langebaanschaatsen en shorttracken over een opleidingsteam voor C/B junioren (14 tot 16 jaar) en een A+ team (17 jaar en ouder). Deze teams worden begeleid door een ervaren begeleidingsteam. Door de opdeling in deze leeftijdsgroepen is er een goede doorstroming mogelijk en kunnen de talenten van elkaar leren. Het is een goede manier gebleken om hun sportieve ambities waar te maken. Wij willen graag dat ze hun sportieve ambities ook kunnen voortzetten als trainer om zo de teams ook voor de toekomst te behouden.
Voor u als sponsor bieden de teams interessante mogelijkheden: www.knsb-twente.nl 

Stichting de Twentse Doorloper steunt de KNSB Baanselectie Twente om de jeugd en de toekomst van de schaatssport in Twente veilig te stellen.


 »